通知

主題工具 顯示模式
55000 55000 目前離線
註冊日期: 2008-12-11
預設

淺談最近新出兩對鞋: Superfly 3 , D Rose Boost

2014-11-01, 03:35 PM
淺談最近新出兩對鞋: Superfly 3 , D Rose Boost

Superfly 3
1. 外型就真係不過不失啦,市面上得COOL GREY 一隻色係個人買得落手。
2. 講講CUSHIONING, 個人認為都算彈,但前掌既AIR 其實發揮得唔係好好,以呢個價位。反而有趣既係後面既PHYLON 仲有感覺過前掌,個人認為都算STANDARD (呢方面反而JORDAN 14.5 ....仲好少少)
3. 保護性,個LOCK DOWN都唔錯,但個人認為會起動慢

D Rose Boost
1. 外型比SF3 更好,上腳後都幾好睇,香港冇最令果隻湖水綠色
2.CUSHIONING,後掌既BOOST第一次試,後掌係幾彈,但有別於ZOOM AIR既彈,係一種FIRM 既彈,要真係落地先有感覺,同埋起動時都會FEEL到。 但前掌既BOOST好欠缺,我刻意起跳用前掌落幾次地,咩都FEEL唔到,因為個BOOST冇去到果個位,比BOOST跑鞋要來得來BOOST物料,呢樣唔著上腳都唔知....
3. 保護性無咩留意,成個注意力係BOOST到..仲好失望
$1399呢個價錢.....我認為太貴( 從物料,到鞋底既表現)
回覆時引用此篇文章
rogerabc rogerabc 目前離線
rogerabc 的頭像
註冊日期: 2013-09-26
預設

2014-11-01, 08:26 PM
D rose 馬xx 賣$1499?

中坑!
回覆時引用此篇文章
預設

2014-11-01, 09:28 PM
引用:
作者: rogerabc 查看文章
D rose 馬xx 賣$1499?
MK $1399
好似有9折
回覆時引用此篇文章
sola12a sola12a 目前離線
註冊日期: 2005-08-20
預設

2014-11-02, 12:01 AM
Thanks for sharing your experience. It's disheartening to hear about the Boost's lack of responsiveness in the forefoot, especially for a big guy like me.
回覆時引用此篇文章
Jacklam Jacklam 目前離線
註冊日期: 2009-07-16
預設

2014-11-02, 02:59 AM
非常真實的鞋評..唔似果D廣告測試稿!
回覆時引用此篇文章
預設

2014-11-02, 01:35 PM
引用:
作者: Jacklam 查看文章
我都好期待一開頭,但一上腳,用一用FOREFOOT........
就覺得真係唔夠...仲要呢個價位....本身都好考慮佢...
TALKING ABOUT BOOST
回覆時引用此篇文章
sola12a sola12a 目前離線
註冊日期: 2005-08-20
預設

2014-11-04, 07:26 PM
Finally tried them on today... it was exactly how you described it, 55000 Ching. There was minimal cushioning in the forefoot and the heel was nothing to write home about either. Utterly disappointed.
回覆時引用此篇文章
drexler22 drexler22 目前離線
註冊日期: 2006-10-01
預設

2014-11-04, 08:03 PM
引用:
作者: Jacklam 查看文章
Sorry, 笑左
我都感覺好奇怪,個d 稿寫既野,真係職業球員都feel 唔到
回覆時引用此篇文章
lim_martin lim_martin 目前離線
註冊日期: 2005-12-10
預設

2014-11-11, 08:51 PM
岩岩試穿d rose 5 , 前掌都唔覺有boost, 仲有d 硬tim, 後掌feel到有, 但個人感覺 zoom air 較彈
回覆時引用此篇文章
wken wken 目前離線
wken 的頭像
註冊日期: 2009-07-22
預設

2014-12-03, 09:41 AM
啱啱星期日打波開咗對 SUPER FLY 3 X SD 著, 個人覺得值得推介.
因為

1. 輕巧而且貼腳.
2. 前掌ZOOM 好有彈力.
3. PYHLON 比想象中軟.

以$1399 買一對賣FUNCTION O既鞋算唔錯.

Air Jordan: 1,2,4,6,7,8,10,11,11 low,12,13,XX9
Lebron: 8,9 iD,10 iD,11,11 low se, 12, 12 ext,12 Elite,13 25k ID,13 DB, Soldier 9
Others: ALF1, AF1 DT, Foamposite 1, Dunk low Premium iD, AM 1
回覆時引用此篇文章
主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
論壇啟用 表情符號
論壇啟用 [IMG] 代碼
論壇啟用 HTML 代碼