通知

主題工具 顯示模式
Jaykay Jaykay 目前離線
Jaykay 的頭像
註冊日期: 2005-07-18
預設

2017-03-19, 06:12 PM
引用:
作者: shit168 查看文章
今日我雖然最後都BUY 唔到..係NIKE LAB 7抽唔到
但而家NIKE 門市個方案我係覺得都幾好...
以前不用抽鬥快排跟住前面D 南亞人/本地排隊黨BUY Q 晒...佢地訓街幾日(因為全/半職)..
而家雖然抽2次 玩運氣, 但USER 起碼唔洗訓街..而佢地收到ONLY 30%-40% 貨.. (報紙講今日佢地收唔夠貨重要俾人打..SO SAD)
所以相信都多左貨去到用家..

同時發現左佢地D 貨係會運返佢地國家THAILAND 再RESELL...
而家先知BANGKOK 都會對限量版波鞋有咁大興趣, 會付出咁多$$去收藏/ SHOW OFF.....

其實反而今次我覺得CLOT同exit做得好d...
我情願佢好似而家AJ咁好多都上網登記抽
係!我係用家,我係TST kicks lounge係抽到
但到我買的時候最大得返us7.5我根本著5落...
其實今次nike我覺得抽籤只係一場show
排到9點幾先話玩抽籤
但始終係不敵reseller佢地人海戰
8號以上Size全部比佢地收曬
你可以話我點解5早d去...
但我地呢d真用家始終都要返工返學
人地提早兩日排根本5係佢對手...
所以其實到頭泥貨...始終都係比reseller收曬
而且之後我過到nike lab全部都係Tst見到果班泥
而家對鞋只能欣賞不能上腳
10年前學生哥冇錢冇門路買
10年後買係買到但冇法去著去享受佢
呢對5似AJ...5知重會5會有下一次復刻...
想買一對鞋泥著
但見到自己喜歡的鞋被炒賣
因為佢而發生暴力,流血,怒氣等
比買5到鞋更另人心痛...
回覆時引用此篇文章
nikesupreme nikesupreme 目前離線
註冊日期: 2003-01-09
預設

2017-03-20, 03:58 PM
唉....其實人大了,睇嘅嘢慢慢會化,畢竟都係一對鞋,買到咪買,買唔到咪當冇出過囉。
等於而家啲樓咁,你買唔到都冇計,這些,不是更應該要更為關心的嗎....

????? ????????
回覆時引用此篇文章
toson toson 目前離線
註冊日期: 2005-03-27
預設

2017-03-20, 05:21 PM
引用:
作者: nikesupreme 查看文章
唉....其實人大了,睇嘅嘢慢慢會化,畢竟都係一對鞋,買到咪買,買唔到咪當冇出過囉。
等於而家啲樓咁,你買唔到都冇計������,這些,不是更應該要更為關心的嗎....
唔應該用樓黎比較,限量版波鞋始終都係奢侈品,始作俑者一定係nike鼓吹炒風
有水位有錢賺一定個個爭住要,限量版點都有市場價值
我覺得反而應該調整下個心態,今日買唔到可能會唔開心但過一排就好快冇事
畢竟仲有大把好野跟住出,機會總是會有的

以鞋會友
回覆時引用此篇文章
old_chan old_chan 目前離線
old_chan 的頭像
註冊日期: 2010-01-17
預設

2017-03-20, 06:42 PM
引用:
作者: Jaykay 查看文章
其實反而今次我覺得CLOT同exit做得好d...
我情願佢好似而家AJ咁好多都上網登記抽
係!我係用家,我係TST kicks lounge係抽到
但到我買的時候最大得返us7.5我根本著5落...
其實今次nike我覺得抽籤只係一場show
排到9點幾先話玩抽籤
但始終係不敵reseller佢地人海戰
8號以上Size全部比佢地收曬
你可以話我點解5早d去...
但我地呢d真用家始終都要返工返學
人地提早兩日排根本5係佢對手...
所以其實到頭泥貨...始終都係比reseller收曬
而且之後我過到nike lab全部都係Tst見到果班泥
而家對鞋只能欣賞不能上腳
10年前學生哥冇錢冇門路買
10年後買係買到但冇法去著去享受佢
呢對5似AJ...5知重會5會有下一次復刻...
想買一對鞋泥著
但見到自己喜歡的鞋被炒賣
因為佢而發生暴力,流血,怒氣等
比買5到鞋更另人心痛...
師兄我都係排tst kl 我買果陣最大仲有us8
咁我應該排你前少少 我103號籌
不過今次都算好 叫做有得抽
前一晚凌晨1點幾去到已經見到啲賓賓已經排左幾十個係到
前面人海戰術 係咁抽中幾鬼緊張
見住前面啲賓賓有人抽唔中行返岀黎
幾爽個感覺 黑心都係咁話
一到9點成班師兄都好齊心haha 全軍覆沒
見到附近啲師兄抽中都好開心 炒賣人仕除外
轉頭過ps7見到情況緊張好多
突然覺得tst既師兄們善良好多
不過自己最後都係要炒價入返自己size...
回覆時引用此篇文章
Jaykay Jaykay 目前離線
Jaykay 的頭像
註冊日期: 2005-07-18
預設

2017-03-20, 09:17 PM
引用:
作者: old_chan 查看文章
師兄我都係排tst kl 我買果陣最大仲有us8
咁我應該排你前少少 我103號籌
不過今次都算好 叫做有得抽
前一晚凌晨1點幾去到已經見到啲賓賓已經排左幾十個係到
前面人海戰術 係咁抽中幾鬼緊張
見住前面啲賓賓有人抽唔中行返岀黎
幾爽個感覺 黑心都係咁話
一到9點成班師兄都好齊心haha 全軍覆沒
見到附近啲師兄抽中都好開心 炒賣人仕除外
轉頭過ps7見到情況緊張好多
突然覺得tst既師兄們善良好多
不過自己最後都係要炒價入返自己size...
炒價真係離曬罩我真係接受5到...
可能會有人覺得咁我都5係愛鍾意對鞋姐
但我覺得就係鍾意先5想助長炒風
原本派籌果下都以為佢係抽no.咁都好d...
估5到佢咁玩法...所以其實有時睇台灣果邊個做法都叫5錯..
算拉...呢對我買到7.5都叫好彩同行fd都抽5到...
而家都叫有實物摸下聞下都滿足...
希望佢會係不久的將來再復刻...
回覆時引用此篇文章
t3ddy t3ddy 目前離線
註冊日期: 2008-03-08
預設

2017-03-21, 04:05 PM
And it is funny that Nike asked all of us to vote back the most wanted shoes for their retro plan this year, aiming to put this shoes out the market again for real fans.

However, they are now just keeping it as limited as they could and tried very hard to create fake hype (as Adidas dominants the market for recent years), so people keep chasing the shoes as it is just too limited.

It is quite a heart-breaking moment that they put their loyal customers into a situation you will not be able to buy anything during this marketing game unless you pay extra cash and the vote back event just simply a way for them to retro a shoes for reseller to earn and a disappointment for real fans once again.

Just do whatever you want
此篇文章於 2017-03-21 04:08 PM 被 t3ddy 編輯。
回覆時引用此篇文章
主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
論壇啟用 表情符號
論壇啟用 [IMG] 代碼
論壇啟用 HTML 代碼