通知

主題工具 顯示模式
otto_leung167 otto_leung167 目前離線
otto_leung167 的頭像
註冊日期: 2003-05-01
預設

Nike Air Max Fly By

2011-04-11, 02:30 PM
上個星期終於開對Air Max Fly By落場

身高:1.80m
體重:好很重
位置:SF/PF
腳形:超闊扁平足
鞋碼:US12 (本身US11,但鞋形偏細、窄)
場地:香港公園室內場
歷時:2個鐘

1. 舒適度 5/5
好耐無著過咁舒服嘅鞋打波,後跟Max Air緩震夠,TPU中底軟硬適中。非常透氣!

2. 包腳度 4.5/5
雖然買大咗一個碼,但對鞋偏細、窄,所以無乜問題。亦可能我腳闊,所以闊度上啱啱好。減0.5分,係因為長咗少少,如果有US11.5,滿分。

3. 保護性 4/5
高筒加Strap,保護足踝嘅情度,一定唔會差。減分,反而覺得鞋身偏軟,需要時間適應。

4. 重量 5/5
高筒、重型鞋款,做到呢個重量,無得輸。Hyperfuse技術應記一功。

5. 抓地力 4/5
可能打底,加上本身無乜技術,無乜機試抓地力嘅極限。但,感覺上,唔算差!

6. 靈活度 4/5
始終都係高筒鞋,唔滿分實屬正常。但已高筒鞋黎講,算係我著過咁多對其中最好一對。

7. 耐用性 5/5
打足兩粒鐘,加上我嘅重量,蝕都無蝕。

8. Overall 4.5/5
可以說成Hyperfuse嘅進化版,加強緩震力及保護性,各位打開底嘅師兄,可以一試。

回覆時引用此篇文章
newhorse newhorse 目前離線
newhorse 的頭像
註冊日期: 2005-07-27
預設

2011-04-11, 05:37 PM
Air Max Fly By 好靚,
請問在哪裡可以找到呢?
好有興趣~^^

[市面少見!] 購自美國! Tim Hardaway 2013 adidas HWC JERSEY XL+2, $600
回覆時引用此篇文章
@LLeN @LLeN 目前離線
註冊日期: 2004-03-26
預設

2011-04-11, 07:59 PM
唔要PE版既話, GR 白/藍同全黑好多舖都有貨~
回覆時引用此篇文章
樹熊先生 樹熊先生 目前離線
樹熊先生 的頭像
註冊日期: 2009-07-05
預設

2011-04-11, 08:14 PM
感謝好很重report =]

* 沒有最好 , 只有更好 *
回覆時引用此篇文章
樹熊先生 的頭像
預設

2011-04-11, 08:15 PM
btw Otto兄,
hyperfuse/air max fly by
邊對好著D?

回覆時引用此篇文章
patrick071 patrick071 目前離線
patrick071 的頭像
註冊日期: 2010-07-18
預設

2011-04-11, 09:05 PM
T___T 無westbrook 版果對黃色....
回覆時引用此篇文章
DT852 DT852 目前離線
DT852 的頭像
註冊日期: 2007-08-22
預設

2011-04-11, 09:36 PM
靚鞋靚色~~~~~
回覆時引用此篇文章
ysming1106hk ysming1106hk 目前離線
註冊日期: 2005-04-15
預設

2011-04-11, 09:47 PM
今日買左全黑...$679 旺角允記 !

原本係諗住買hyperfuse既...點知返到屋企check一check先知原來呢對係air max fly !咁鬼似樣 !
回覆時引用此篇文章
gills gills 目前離線
gills 的頭像
註冊日期: 2004-01-14
預設

2011-04-12, 12:06 AM
hyperfuse 同 air max fly by 個白tick好似好易刮花同脫色
回覆時引用此篇文章
樹熊先生 的頭像
預設

2011-04-12, 12:13 AM
引用:
作者: gills 查看文章
hyperfuse 同 air max fly by 個白tick好似好易刮花同脫色
hyperfuse係
fly by 未買,所以未知 =]

回覆時引用此篇文章
主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼