通知

主題工具 顯示模式
Calvin Calvin 目前離線
Calvin 的頭像
註冊日期: 2003-01-07
預設

2012-01-20, 04:57 PM
經過三天的Year of the Dragon 之旅及四天向老婆還債之台灣之旅,終於回港安頓下來,真是開心但倦透!關於YOTD之旅中的點滴,在Alex 及H 的Recap 已十分詳細描述!而及Max十分用心的comic recap (十分正),相信大家都知道我三日內做過乜,玩過乜及食過乜。我也偷懶不再長談。我就最後講吓今次YOTD之旅的感受。自己玩波鞋都超過十年,真係未試過以嘉賓身份參加這類大型發佈會。當知道自己有份參與時十分興奮,估唔到已經係老鬼嘅我都好似回到o靚仔時代一樣!Nike 及 H在衣食住行的安排都十分細心,讚!。雖我地三個Sole Agent 比較靜,但由H, Nike 雄及喜洋洋帶領下,氣氛十分良好!在YOTD 發佈會中籃球比賽,發覺香港團隊比其他城市更團結更熱血,代表到香港人係有活力及勇於表達自己,正!最記得一幕係四強在我們熱烈打氣下打敗廣東隊入決賽,兩名球員雖然已經好倦都立刻走到我地面前鞠躬謝禮,果刻真係好感動,真是香港人的驕傲!
在回程的機上,看着飛機窗外的日落,即刻o黎個男人的浪漫,諗諗有乜野可以值得同大家分享。回想幾年前,在Hk-kicks 睇到H參與咗不少Nike 舉行既function,當時又替他開心及羡慕他可以參與其中,但自知自己根本無能力或途徑可以做到。但估唔到今次完成咗一個無可能/不諗過既任務,我只可講多謝Nike 及HK-Kicks! 相信我在分享的同時,也有不少人羨慕我地,但我可以講我都係一個普通的member,我有機會,你們也可以有機會的,I Love Sole Agent Project! 相信半年後又有另一批Sole Agent 可以延續落去吧!

此篇文章於 2012-01-20 05:14 PM 被 Calvin 編輯。
回覆時引用此篇文章
h-leung h-leung 目前離線
h-leung 的頭像
註冊日期: 2002-12-26
預設

2012-01-20, 05:11 PM
你哋嘅話題係買,買和買,我加入唔到.....

你講得啱,大家都有機會參與HK-Kicks 和NIKE 的活動,關鍵都係嗰句 "機會係留俾有準備的人"

hleung@hk-kicks.com
HK-KICKS.TEAM

Instagram
回覆時引用此篇文章
bush bush 目前離線
bush 的頭像
註冊日期: 2005-09-21
預設

2012-01-20, 06:46 PM
記得攞手信俾我..........

機會係留俾有準備的人......所以你係當之無愧!

你嗰步出賣朋友、出賣自己良知、出賣自己親情的!
回覆時引用此篇文章
神帳戶 神帳戶 目前離線
神帳戶 的頭像
註冊日期: 2003-10-10
預設

2012-01-22, 08:42 PM
引用:
作者: h-leung 查看文章
Feb, 2012... prepare HKD$5xxx for this
出了...但實物DETAIL位得左邊SHOULDER個章...好似冇全黑咁吸引
回覆時引用此篇文章
肥小面 肥小面 目前離線
肥小面 的頭像
註冊日期: 2010-12-03
預設

2012-01-22, 10:19 PM
support u!
回覆時引用此篇文章
leslieyancs leslieyancs 目前離線
leslieyancs 的頭像
註冊日期: 2010-10-14
預設

2012-01-22, 10:31 PM
引用:
作者: Calvin 查看文章
經過三天的Year of the Dragon 之旅及四天向老婆還債之台灣之旅,終於回港安頓下來,真是開心但倦透!關於YOTD之旅中的點滴,在Alex 及H 的Recap 已十分詳細描述!而及Max十分用心的comic recap (十分正),相信大家都知道我三日內做過乜,玩過乜及食過乜。我也偷懶不再長談。我就最後講吓今次YOTD之旅的感受。自己玩波鞋都超過十年,真係未試過以嘉賓身份參加這類大型發佈會。當知道自己有份參與時十分興奮,估唔到已經係老鬼嘅我都好似回到o靚仔時代一樣!Nike 及 H在衣食住行的安排都十分細心,讚!。雖我地三個Sole Agent 比較靜,但由H, Nike 雄及喜洋洋帶領下,氣氛十分良好!在YOTD 發佈會中籃球比賽,發覺香港團隊比其他城市更團結更熱血,代表到香港人係有活力及勇於表達自己,正!最記得一幕係四強在我們熱烈打氣下打敗廣東隊入決賽,兩名球員雖然已經好倦都立刻走到我地面前鞠躬謝禮,果刻真係好感動,真是香港人的驕傲!
在回程的機上,看着飛機窗外的日落,即刻o黎個男人的浪漫,諗諗有乜野可以值得同大家分享。回想幾年前,在Hk-kicks 睇到H參與咗不少Nike 舉行既function,當時又替他開心及羡慕他可以參與其中,但自知自己根本無能力或途徑可以做到。但估唔到今次完成咗一個無可能/不諗過既任務,我只可講多謝Nike 及HK-Kicks! 相信我在分享的同時,也有不少人羨慕我地,但我可以講我都係一個普通的member,我有機會,你們也可以有機會的,I Love Sole Agent Project! 相信半年後又有另一批Sole Agent 可以延續落去吧!
我好明白Calvin的感受,一次天時地利人和造就的機會,值得紀念,我回想高雄之旅,也是一個小小的member竟然有上賓的待遇,除了認同H講機會是留給有準備的人之外,我也認為該活在當下,今日有幸參加sole agent、Kicks Lounge,下年可能未必再有機會,所以要好好享受,不要令自己有遺憾!大家繼續努力追尋夢想吧!加油!

Nike Basketball Hong Kong Facebook www.facebook.com/nikebasketballhk
Jordan Brand Hong Kong Facebook www.facebook.com/jordanbrandhk
HK-KICKS Official website http://www.hk-kicks.com/
My Sole Agent Blog http://basketball-never-stops.blogspot.com/
微博 Weibo leslieyancs
回覆時引用此篇文章
主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
論壇啟用 表情符號
論壇啟用 [IMG] 代碼