通知

主題工具 顯示模式
樹熊先生 樹熊先生 目前離線
樹熊先生 的頭像
註冊日期: 2009-07-05
預設

2013-11-08, 02:04 PM
引用:
作者: Shoxxxxxxxx 查看文章
的確近年JB系列既鞋楦已經唔同NIKE,好難與NIKE鞋款比較
但個人認為,XX8係好成功,LBJ 11 唔可能係XX8既level,以設計技術都遠遠不及XX8
或者用KOBE 8 同 LBJ 11比較可能啱d,KOBE 8 係好舒適,但耐用就比下去, 不過仍然KOBE 8 比 LBJ 11更值得試,始終設計上、配置上都好出色
以實戰比較,我會有以下評分
XX8 > KOBE 8 > LBJ 11

換言之XX8好襟著?

* 沒有最好 , 只有更好 *
回覆時引用此篇文章
Shoxxxxxxxx Shoxxxxxxxx 目前離線
Shoxxxxxxxx 的頭像
註冊日期: 2003-06-03
預設

2013-11-08, 04:53 PM
引用:
作者: 樹熊先生 查看文章
換言之XX8好襟著?
你買對試下啦...

鞋底一定唔襟,但其他位置唔弱

回覆時引用此篇文章
ivanwong23 ivanwong23 目前離線
ivanwong23 的頭像
註冊日期: 2007-08-30
預設

2013-11-08, 05:00 PM
引用:
鞋底一定唔襟
呢樣我非常認同~~~
回覆時引用此篇文章
KInG KInG 目前離線
註冊日期: 2005-08-26
預設

2013-11-08, 05:49 PM
喺網上見到有外國人著xx8打outdoor好快就磨穿左鞋底,
令個air都爆埋,當時因為無得試,我喺eastbay買左fit size,
返到黎著落都幾緊,所以xx8唔太適合闊腳ching,加上如
果腳粗既ching著xx8,有可能條拉鍊會加唔到頂的
回覆時引用此篇文章
Pw0221 Pw0221 目前離線
Pw0221 的頭像
註冊日期: 2014-02-17
預設

2014-03-15, 07:35 PM
very good report!! support!
回覆時引用此篇文章
Number21 Number21 目前離線
註冊日期: 2008-07-26
預設

2014-03-19, 01:59 AM
mm.........
回覆時引用此篇文章
Justin1119 Justin1119 目前離線
註冊日期: 2005-10-24
預設

2014-03-29, 02:48 PM
引用:
Thx Support~
係外國好多review都認同偏肥腳型都唔建議着XX8,有d甚至認為完全倒模Jordan腳型而設
我都認同如果為實戰就唔多適合偏肥腳型,始終Dynamic fit越貼越好,但彈性有限,要自己衡量

的確近年JB系列既鞋楦已經唔同NIKE,好難與NIKE鞋款比較
但個人認為,XX8係好成功,LBJ 11 唔可能係XX8既level,以設計技術都遠遠不及XX8
或者用KOBE 8 同 LBJ 11比較可能啱d,KOBE 8 係好舒適,但耐用就比下去, 不過仍然KOBE 8 比 LBJ 11更值得試,始終設計上、配置上都好出色
以實戰比較,我會有以下評分
XX8 > KOBE 8 > LBJ 11

我相信都係其中一種原因,JB仲有一款鞋有Flightplate,但無詳細研究
3對都有...
好認同師兄你既分析。。。。
xx8真係好正個個zoom air 彈彈下無得彈...
而且咬地完勝Kobe 8 n Lebron 11
想知xx8 vs Kobe 9 又點睇?
此篇文章於 2014-03-29 11:19 PM 被 Justin1119 編輯。
回覆時引用此篇文章
Shoxxxxxxxx Shoxxxxxxxx 目前離線
Shoxxxxxxxx 的頭像
註冊日期: 2003-06-03
預設

2014-04-01, 04:28 PM
引用:
作者: Justin1119 查看文章
3對都有...
好認同師兄你既分析。。。。
xx8真係好正個個zoom air 彈彈下無得彈...
而且咬地完勝Kobe 8 n Lebron 11
想知xx8 vs Kobe 9 又點睇?
XX8 zoom air 感覺比 Kobe 9 高
Kobe 9 非常貼地但無XX8 咁彈

回覆時引用此篇文章
主題工具
顯示模式

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
論壇啟用 表情符號